ons. mai 29th, 2024

Gareth Bale er definitivt på listen når han snakker om stjernespillere som plutselig har gått ned i ytelse. Wales-landskampen var spesielt en produktiv kantspiller i Tottenham før han ble signert av Real Madrid for 85,3 millioner pund – en verdensrekordavgift i 2013. Han har scoret flotte mål for Los Blancos-laget, og hjulpet dem med å vinne noen trofeer på veien. .

Men med Bales kontrakt som gikk ut i mars 2022, har han sagt ja til å slutte seg til MLS-siden, Los Angeles, på en gratis overgang. Les videre mens vi diskuterer hans sannsynlige overgang til den amerikanske fotballigaen og hva dette kan bety for ham.

Alt: Gareth Bale i Real Madrid-trøya

Bale i Madrid

I sin første sesong på Los Blancos var Bale ganske spektakulær, og scoret 15 ligamål på 27 kamper, til tross for noen skadekriser. Mest kjent for fansen er epoken med Bale, Benzema og Cristiano Ronaldo, tagget BBC, som så Madrid vinne tre Champions League-trofeer rygg mot rygg. Du kan spille på UEFA Champion League på de beste sportsbettingsidene på oddsbonuser360.com.

Bale falt imidlertid av listene ettersom tiden gikk og ble i unåde hos Madrid. Dette er delvis et resultat av hans konsekvente skade gjennom de ni årene han spilte for siden og endringer i managerne. Men selv da scoret spilleren noen utrolige mål. Et slikt var det akrobatiske målet han scoret mot den engelske fotballklubben Liverpool i UEFA Champions League-finalen 2018.

Sommeren 2020 ble den walisiske forwarden lånt tilbake til Spurs, og det virket som om han kunne ha en sjanse til å bevise at Madrid tok feil. Men med Jose som Tottenhams manager på den tiden, var det tydelig at Bale ikke passet inn i Spurs planer.

En overgang til MLS

Ved starten av sommerens overgangsvindu ble Bale knyttet til en retur til sin tidligere klubb Tottenham Hotspur, og det var også rykter om en mulig flytting til hans hjembyklubb, Cardiff. Men med aktuelle rapporter fra BBC Sports ser det ut til at spilleren ikke kommer tilbake til England likevel. Los Angeles FC har vist interesse for Wales-kapteinen som tvitret: «See you soon, Los Angeles» på lørdag.

Selv om LAFC ennå ikke har bekreftet noen avtale med Bale, er det grunner til å tro at avtalen vil gå gjennom. Skulle den 32 år gamle spilleren flytte til MLS-siden, vil han være blant de titalls fotballspillerne som flyttet til MLS, som Kaka, David Villa, Thierry Henry og David Beckham.

Bales siste verdensmesterskap?

Før muligheten for en flytting til Los Angeles var det spekulasjoner om at Bale ville avslutte sin spillerkarriere hvis Wales ikke hadde klart å kvalifisere seg til verdensmesterskapet i 2022. Men heldigvis for spilleren og landslaget hans slo de Ukraina hjemme i finalen i Path A European World Cup-kvalifiseringskampen.

Bale spilte en sentral rolle i å hjelpe Wales med å kvalifisere seg til FIFA World Cup 2022. Hans utrolige frispark mot Ukraina var det eneste målet i Path A European World Cup-kvalifiseringsfinalen. Robert Pages side er nå blant de 32 lagene som skal spille den mest populære fotballturneringen i Qatar senere i år.

Hvorfor MLS?

Mange lurer kanskje på hvorfor Bale valgte et MLS-lag, Los Angeles FC, fremfor et engelsk lag. Vel, svaret er ganske åpenbart. Bale har ikke sett mye fotballhandling i Madrid, og har kun spilt 5 kamper i 2021/2022-sesongen. En overgang til LAFC kan være den rette oppfordringen for kantspilleren for å hjelpe ham å nyte mer tid på å spille spillet han elsker.

Los Angeles FC er for øyeblikket i første posisjon på MLS-tabellen og vil prøve å styrke troppen. Klubben ledes for tiden av Steve Cherundolo og vant sitt første store MLS-trofé, Supporter’s Shield, i 2019. Med en spiller som Bale i Steves nåværende lag og vurderer hva han kan bringe til bordet, kan LAFC bare være i stand til å vinne mye ettertraktet MLS Cup som har unngått dem siden 2014.

Når vil Bale gjenopptas på LAFC?

Skulle alt gå etter planen, vil Bale sannsynligvis gjenoppta i LAFC når det sekundære overgangsvinduet i USA åpner 7. juli. Den vanlige MLS-sesongen starter i februar og varer til oktober. Etter det kickstarter sluttspillet for sesongslutt, og den sesongavsluttede MLS Cup-finalen spilles 5. november, to uker før FIFA World Cup-kampanjen starter. Bale vil lede Wales i deres første verdenscupkamp i Quarter mot USA.

Oppsummerer det

Bales æra i Real Madrid tok slutt da kontrakten hans gikk ut i sommer. Mens spissen har blitt koblet til en flytting til noen få klubber, som hans hjembyklubb, Cardiff, ser det mer ut som han vil dra til MLS-siden, Los Angeles FC. Imidlertid har LAFC ennå ikke kommet med en uttalelse om avtalen, men spillerens tweet «See you soon, Los Angeles» beviser at han kan ha inngått en avtale med dem.

Flyttingen vil sannsynligvis gi Bale en sjanse til å spille flere kamper han mangler så mye i Real Madrid. Det vil også være en god måte for ham å spille konkurransedyktig og forberede seg til FIFA verdensmesterskap som starter senere i år.