ons. mai 29th, 2024

Eurojackpot

Stor, større, størst? Når vanlig lotto ikke lenger rekker til, og du er ute etter de virkelige deigene, er det bare ett sted å rette blikket. Eurojackpot er et samarbeid mellom flere europeiske land, og et lotteri i særklasse. Premiene som kan vinnes her er så svimlende høye at vi ikke vet helt hvor vi skal gjøre av oss. Siden starten i 2012 har mange vinnere rundt om i Europa stukket av med premier verdt opptil 90 millioner euro. Da har du råd til både sukker på grøten, og kanskje en liten sjokoladebit til dessert.

Eurojackpot har for tiden 18 deltakende nasjoner. Jackpoten starter på 10 millioner euro, og blir derfra bare fetere og fetere. Bare sånn i tilfelle du overså det – summene i dette lotteriet oppføres i euro. Det vil si at toppgevinsten på €90 mill er nærmere en milliard kroner. Til og med Røkke hadde blitt misunnelig på en slik sum! Lotteriet fungerer mye likt som lottoen vi er vant med her til lands, men med noen vesentlige forskjeller som du kan lese om nedenfor. Eurojackpot avholdes en gang i uken, og trekningen foretas kl. 21:00 hver fredag i Helsinki, som tilsvarer kl. 20:00 i Norge.

Slik spiller du

Du kan spille Eurojackpot i Norge gjennom Norsk Tipping. En rekke koster 25 koner, og du kan spille på så mange rekker du bare ønsker. I hver rekke skal du fylle ut fem hovedtall, pluss to såkalte stjernetall. Disse tallene kan du fylle ut selv, eller du kan la en datamaskin fylle dem ut for deg automatisk. Under trekningen trekkes det fem hovedtall fra en pott på 50 tall, i tillegg til to stjernetall fra en pott på 10 tall. Det eneste du må gjøre er å dinge inn alle de totalt sju tallene på en og samme rekke. Låter ikke så vanskelig, hva? Vel. Premissene er enkle nok, men det er dessverre ingen rusletur i parken å klare dette. Vinnersannsynligheten for førstepremien er anslått til sånn cirka 1:95 millioner per rekke.

Premiene i Eurojackpot vil variere, blant annet basert på omsetningen. Allikevel garanteres det en minstesum på 10 millioner euro til førsteplassen, men toppgevinsten er «begrenset» til 90 millioner euro. Det betyr imidlertid også at hvis førsteplassen skulle være høyere enn, drysser de ekstra premiepengene isteden ned på andreplassen, som heller ikke er så dumt. Dagens gjeldene eurokurs vil brukes til å fastslå endelig gevinst i norske kroner, men med summene du kan vinne i dette lotteriet, er nok en uheldig dagskurs ditt minste problem.

I tillegg til jackpoten finnes det 11 andre premienivåer i Eurojackpot. Det er jo selvsagt det aller største kakestykket man helst vil ha, men siden den totale potten er så enorm i dette lotteriet, vil det alltid finnes mange feite premier å hente, også litt lenger nede på rangstigen. For å kunne få en liten sniff av premiepengene må du minst ha to rette hovedtall pluss et stjernetall, eller ett hovedtall pluss to stjernetall. Premiene er kalkulert i prosenter, i tillegg til at de varierer basert på hvor mange andre spillere som treffer like mange rett som deg. Ekstrapremier kan også vinnes gjennom Eurojackpot-jokeren, som er et jokerspill identisk til det som brukes i Vikinglotto.

Innleveringsfristen er kl. 19:00 hver fredag, og om du ikke har mulighet til å få med deg trekningen live, publiseres resultatene på internett kl. 22:00. I tillegg til premiene ovenfor er det også verdt å nevne at alle som spiller Eurojackpot hos Norsk Tipping automatisk er med i en ukentlig tilleggstrekning av en premie på 1 million kroner.

Fotballreiser og andre ferier

Hva gjør man egentlig om man vinner en slik gigantisk sum? Med flere hundre millioner kroner på konto er det virkelig bare fantasien som setter grensene. Det aller første du bør gjøre er nok å skaffe deg en skikkelig god økonomisk rådgiver, men så fort det er ute av veien, er det bare å begynne å planlegge drømmeferien! Kanskje er det en fotballtur et sted i Europa som frister mest? I Norge har vi mange ihuga fotballfans, og spesielt er det mange som holder med lag i Premier League. Om du er fotballinteressert og ønsker gode tips til reiser du kan dra på, kan du lese mer om både det, og alt om fotball ved å følge lenken.

Da håper vi du er klar for å høste inn Eurojackpoten og bli Norges neste store vinner! Husk leveringsfristen på fredag, plott inn dine favoritt-tall, og kryss fingrene for at det blir nettopp deg som aldri trenger å jobbe en dag til i livet.