lør. jun 15th, 2024

Liveoddsen

Pengespill på liveoddsen innebærer at du spiller på sport mens kampen eller øvelsen er i gang. Denne formen for oddsspill har mange gode fordeler med seg, først og fremst ved at du kan følge utviklingen i et oppgjør, og deretter sette ditt oddsspill basert på det du ser. Liveoddsen tilbys på en rekke sporter, og den mest populære er uten tvil fotball – du kan derimot også spille på blant annet vintersport, basketball, darts, amerikansk fotball, og ikke minst eSport, som har blitt svært populært blant den yngre garde.

Ordet liveoddsen blir først og fremst assosiert med Norsk Tipping her til lands, men du kan spille på live odds hos en haug av operatører. Faktisk var Norsk Tipping blant de siste i bettingbransjen til å kunne tilby live odds, da de lanserte det i 2012. Spilling på kamper mens de pågår har alltid vært tilstede rundt om i verden, men det er først i de senere år, takket være teknologi og internett, at vi har sett en slik utbredt spredning. Live odds krever nemlig sitt når det kommer til automatikk og presisjon, da tonnevis med informasjon skal oppdateres på mindre enn et sekund. I liveoddsens spede begynnelse hendte det ofte at hvis man var tilstede på en kamp og det ble scoret et mål, kunne man skynde seg inn og legge et oddsspill før operatøren hadde rukket å stenge markedet for spill. Slik er det (dessverre) ikke lenger i dag, og nå må man spille og vinne på ærlig vis.

Det sentrale ved spilling på liveoddsen er at du kan bruke dine egne tolkeferdigheter til å gjette på hva som kommer til skje. Ligger det et mål i luften for et av lagene? Ser langrennsløperen som leder løpet sliten ut og vil snart stivne? Spillingen blir utvilsomt mer spennende når du selv sitter og følger med, enten på TV eller i virkeligheten. Det kan være både givende og frustrerende å spille på live odds – givende ved at du korrekt klarte å forutse hva som kom til å skje, og utrolig frustrerende når du kjente deg så sikker, men allikevel ikke fikk rotet deg til å sette spillet i tide.

Slik spiller du på live odds

Liveoddsen spiller du på samme måte som ordinær langodds, men dynamikken er en helt annen. Her har du ofte bare noen sekunder på deg til å fatte en beslutning, og hvis du er litt for treg på avtrekkeren, kan toget allerede ha gått. Mens oddsen på de ulike markedene stort sett står stille på langoddsen, forandres de konstant på liveoddsen. Disse endringene blir gjort delvis automatisk av en datamaskin ved hjelp av algoritmer, og delvis manuelt av profesjonelle oddssettere. Oddsen vil forandre seg basert på spillets gang og mange andre variabler, i tillegg til at oddsen støtt og stadig endres basert på hvor lang tid som gjenstår av kampen. Når du spiller på liveoddsen, burde du definitivt klikke på boksen som heter «Godta oddsforandringer», for å unngå frustrasjon over å ikke få satt ditt ønskede spill.

Du kan sette både singel- og kombinasjonskuponger på liveoddsen. På ordinære oddskuponger har det blitt veldig populært å sette kombispill, men hvis du spiller på live odds kan det nok være lurt å hovedsakelig holde seg til singelspill. Dette er fordi spill på liveoddsen ofte stenges midlertidig – selv når det ikke har blitt scoret et mål, eller en annen signifikant hendelse har skjedd. Spillstopp kan skje når som helst når noe er i gjære, for eksempel når ballen spretter langs mållinjen uten å ha gått i mål ennå. Spillselskapene er nødt til å tillate seg disse stoppene, for å unngå at noen klarer å få lurt inn et oddsspill i samme sekund som hendelsen skjer.

Generelt sett kan vi si at spill på liveoddsen er mer for underholdningens skyld – det er kanskje ikke der du regner med å dra i land de største gevinstene, men heller spiller for å øke spenningen.

Fotballreiser og Liveoddsen

Det aller beste med liveoddsen er så klart å kunne være tilstede på kampen man tipper på. Det er fantastisk å stå der med vennegjengen og skrike i tottene på hverandre når oddsspillet dere satt sammen for fem minutter siden dinger inn. En slik fotballreise er det mange som drømmer om, og hvis du ønsker gode tips til hvordan en slik tur kan realiseres, kan du lese både alt om fotball og fotballreiser her. Et reisemål for mange er England og Premier League, der flere av lagene med flest norske supportere spiller. Eller er det kanskje Eliteserien her til lands du har mest interesse for? I lenken ovenfor kan du lese mer om både nasjonal og internasjonal fotball!