man. apr 15th, 2024

Lotto

Lotteri er et av de eldste og enkleste formene for pengespill vi har i dag. Veldig lite kunnskap, og ingen ferdigheter kreves, som betyr at alt går på ren og skjær tilfeldighet – som igjen betyr at alle har like stor sjanse til å vinne. I Norge drives lotteriet av Norsk Tipping og kalles for Lotto. Ofte er det mangfoldige millioner kroner i potten, og alt du vinner er helt skattefritt! I denne artikkelen skal vi blant annet kikke litt nærmere på hvordan du spiller og hva du kan vinne.

Lotto går ut på å gjette tall. Som spiller skal du fylle ut en kupong med sju siffer, fra 1 til 34. Rekkefølgen på disse tallene er også viktig. Deretter trekkes en og en ball med et nummer på, fra en pott på totalt 34 baller. Din oppgave er å treffe riktig på hvert og enkelt av de sju tallene som blir trukket, for å vinne førstepremien. Men du må ikke treffe på alle tallene for å vinne! Det hender også at ingen spillere som får sju rett, og da blir hovedpremien overført til neste trekning. Du kan også vinne pene pengesummer ved å treffe fem ellers seks rette. Premiene i Lotto blir delt mellom alle spillere som har like mange rett, og derfor vil premiene variere mellom hver trekning. For eksempel kan du en uke vinne stort ved å ha seks rette tall, mens det neste uke ikke gir spesielt mye gevinst, fordi såpass mange andre spillere også hadde seks rette.

Lotto er i og for seg en enkel prosess, men som med alle nye ting finnes det alltid en læringskurve i starten. I tillegg til de sju hovedtallene vi nevnte ovenfor, blir det også trukket ett tilleggstall i hver Lotto-trekning. Tilleggstallet brukes for å skille dem som har fått seks rette, og de som har fått seks rette, pluss tilleggstallet. Treffer du også på tilleggstallet blir premien mye høyere, fordi det er færre spillere som traff nettopp det.

Spill Lotto

I gamledager spilte man Lotto manuelt i kiosken eller i butikken, mens det i dag for det meste foregår over internett. Du kan spille fra alle datamaskinen, nettbrett og selvfølgelig mobilen. Det finnes også en egen app som gjør innleveringen svært rask og enkel. Men det går fortsatt an å fylle ut Lotto-kupongen selv og levere den på kiosken om man ønsker det! Trekningen foregår hver lørdag kl. 19:45, og spillefristen er kl. 18:00. Trekningsresultatet legges imidlertid ut på internett etterpå, så det er ingen stress med å få med seg live-trekningen.

Lotto i seg selv er et enkelt spill, men det finnes allikevel flere ulike måter å spille på, og de er som følger: ferdigutfylt, fyll ut selv, systemspill, andelsbank, lykkekupong og abonnement. Ferdigutfylt betyr at en datamaskin fyller ut kupongen tilfeldig for deg. Fyll ut selv betyr at du velger tallene selv, og kan derfor spille på dine egne lykketall. Systemspill benyttes hvis du ønsker å kombinere flere rekker i én og samme deltakelse. Andelsbank betyr at du kjøper deg en andel i et system, og denne andelen er på 10%. Det betyr også at du bare vinner 10% av gevinsten, om kupongen skulle treffe. Lykkekupong er rett og slett din personlige favorittkupong som du lagrer i systemet, slik at du enkelt kan levere den på nytt ved en senere anledning. Abonnement er for gamle tippe-rever, som ikke lenger orker å følge med hver uke og levere kupongen selv. Med et abonnement er du automatisk med i Lotto-trekningen hver uke.

I gjennomsnitt blir tre personer Lotto-millionærer hver uke. Det er som nevnt ikke alltid noen klarer å treffe syv rette, og i de tilfellene overføres premien til neste uke, og da kalles det Gulltrekning (med ekstra stor premiepott så klart). Fire ganger i året gjennomføres det også Supertrekninger. Alle som har spilt Lotto i tidsperioden mellom to Supertrekninger er automatisk med, og vinnerne blir trukket tilfeldig blant alle disse.

Hva ville du gjort med gevinsten?

Mange drømmer om å vinne i Lotto. Den ene, store livsforandrende gevinsten som gir deg økonomisk frihet. Andre har mest lyst til å vinne bare for å kunne unne seg noe fint, som en splitter ny bil eller en hytte på fjellet. Mulighetene er nesten uendelige, og ordtaket «Lottomillionærer er ikke som andre millionærer», som ble ført i pennen av Norsk Tipping selv, har fått godt feste i de fleste nordmenn. Ordtaket hinter om at mennesker som vinner mye penger i Lotto vil glede seg mer over pengene, enn dem som jobber og sliter og blir rike på et mer naturlig vis. Det handler i prinsipp om å gi drømmen en sjanse, og kunne leve ut de fantasiene man kanskje ikke hadde råd til før man vant. For vinner man stort nok i Lotto, vil du virkelig ha muligheten til å gjøre noe utenom det vanlige for deg selv.

Fotballreiser

En typisk drøm for mange, om de hadde mer økonomisk frihet, er å lenge ut på lange reiser. Det kan være over lengre tid, som for eksempel å tilbringe en måned eller to et sted i Asia, eller det kan være en kortere tur til et mer bestemt feriemål. En ting som gjerne går hånd i hånd for dem som spiller Lotto, er interesse for tipping og fotball.

I Norge er de engelske Premier League-klubbene Liverpool, Manchester United og Arsenal blant dem med flest supportere, og mange har et brennende ønske om å reise over til balløya og se favorittlaget spille. Du kan få mange gode tips og lese alt om fotball ved å følge lenken, og helt sikkert få gode ideer og inspirasjon til din neste fotballtur! Det er så klart ikke bare i toppligaer som Premie League det er mye action.

Over hele Europa spilles det kvalitetsfotball, som for eksempel i La Liga i Spania, Serie A i Italia, eller Bundesliga i Tyskland. I tillegg til disse finner vi også mye spennende fotball hvis vi går en divisjon ned, som for eksempel i Championship i England. Her oppholdt klubben Leeds seg i mange år, og det finnes fortsatt mange Leeds-supportere i Norge, ettersom de hadde en storhetstid på 60-, 70-, og 80-tallet. Viktig er det dog å nevne at Leeds i skrivende stund er tilbake i det gjeveste selskap i Englands øverste divisjon!

Om du ikke skulle være så heldig å ta snarveien til rikdom ved å vinne i Lotto, kan det være at du må finne deg i å måtte planlegge og spare penger over tid, for å få råd til drømmereisen. Dette krever viljestyrke og dedikasjon, men kan helt klart være verdt det til slutt. Ved å følge lenken ovenfor kan du lese mer om ulike veier du kan gå, og få et tips eller to til hvordan du kan realisere drømmen. Du kan også lese mer om fotball i Norge, for det er selvsagt ikke bare utenlandsk fotball som står på menyen. I tillegg til vår nasjonale liga, Eliteserien, har vi også et herrelandslag i fotball som er på vei oppover.

Med mange unge spillere som gjør bra fra seg på internasjonalt nivå, i tillegg til flere lovende talenter, ser det lysere ut enn på lenge for landslagsfotballen. En fotballtur til EM eller VM kan være en helt fantastisk opplevelse som man husker resten av livet – men det koster penger. Ofte er det snakk om mangfoldige tusen kroner, for både flybilletter, hotell, mat og drikke, og ikke minst er selve billetten inn til kampene svindyr. Alt er imidlertid mulig, enten via en hyggelige Lotto-gevinst, eller gjennom god planlegging. Det eneste vi trenger nå er at gutta på det norske landslaget tar seg i nakken og faktisk kvalifiserer seg til et sluttspill. Vi lever i håpet!

De mest populære Lotto-tallene

Det finnes egentlig ingen spesiell strategi i Lotto som er bedre enn den andre. Allikevel har det seg slik at noen tall blir trukket oftere enn andre, rent statistisk sett. I perioden fra 1986 til 2016 viser det seg at tallet 18 har blitt trukket flest ganger med 355 trekninger. Etter dette følger 12, 6, 15 og 25 som de fem mest gjengående tallene. Hvem vet, kanskje ligger det noe i det? Statistikk lyver jo ikke! På motsatt side av skalaen har vi tallet 3, som har blitt trukket totalt 292 ganger i samme periode, etterfulgt av 34, 4, 19 og 27. Men som du ser, er ikke forskjellen stor mellom det mest og minst trukne tallet, så her er det nok bare lykkens pamfilius som bestemmer.

Spilling på Lotto er lett nok, og plutselig kan det være du som vinner, men det er også viktig å begrense forhåpningene. Sjansen for å vinne stort i Lotto er dessverre liten, og mange spillere kan gå hele livet gjennom uten en storgevinst. På den andre siden finnes det noen få heldiggriser der ute som ikke bare ha vunnet en gang, men som har dratt i land milliongevinster både to og tre ganger! Man må satse for å vinne, heter det jo så fint – og akkurat det kan vi i hvert fall være sikre på at stemmer når det kommer til Lotto.