ons. mai 29th, 2024
Fotball turer til La Liga kampe

La Liga er gigantenes kamparena. Fotballens svar på gladiatorkamp i de store arenaer. La Liga er den spanske fotballigaen, og selv om det er flere gode fotball lag i Spania, så er det to lag som er på alles lepper. Det er Real Madrid og Barcelona. Hvis du har lyst til å oppleve La Ligas helt spesiell stemning, så skal du ta turen til den spanske solkyst.

Den magiske El Clásico

Grunnen til at man ofte snakker om Real Madrid og Barcelona, når man snakker om La Liga, er av den simple grunn at disse to lagene står for 57 av de spanske mesterskapsseirene. Real Madrid kroner på toppen, med 33 seire, mens Barcelona står for 24 seire. Det neste laget på denne listen er Atletico Madrid, som har 10 mesterskaps titler med i bagasjen. Det er altså ruvende skikkelser i spansk fotball. Real Madrid og Barcelona er også to av verdens største fotball lag, med noen av verdens beste spillere på lagene sine.

Når La Liga har to av verdens beste fotball lag, så er det selvfølgelig ikke så rart at fotball entusiaster fra hele verden, hvert år reiser til Spania for å få fotball opplevelser utover det sedvanlige. Og en av de villeste, og meste magiske fotballopplevelser som finnes, er selvfølgelig den sagnomsuste El Clàsico, kampen mellom Real Madrid og Barcelona. Når de to lagene spiller mot hverandre, så sitter det over en halv milliard mennesker og følger med, verden over.

Hvis du skal være så heldig at du får billetter til denne kampen, så skal du være tidlig ute, eller du skal booke fotball turen igjennom et reisebyrå, hvor billettene er en del av pakken.

Fotball opplevelser i Spania

Spania har flere gode lag enn bare Barcelona og Real Madrid, og de har også flere spennende byer, som er vel verdt et besøk. Du kan derfor, med fordel, slå fotball turen sammen med en kulturell reise, eller en solbadende strandferie. Mulighetene er mange i Spania, og det er et nydelig land å reise til. Hvis du skal kjøpe billetter til fotball kamper på egenhånd, så er det best å gjøre det på klubbene sine hjemmesider. Prisene kan variere ut fra hvilke lag som spiller, og hvor det er du vil se en kamp. El Clàsico er selvfølgelig en av de dyreste kampene.

Hvis du skal være sikker på at du får billetter, til en kamp i La Liga, så kan det være en fordel at du lar et reisebyrå står for bookingen av billettene. Spesielt hvis du har lyst til å oppleve en av de største kampene, med de beste lagene, så kan dette være den beste løsningen. Hvis du går for pakkeløsningen, så kan du få fly, overnatting og kampbilletter i en samlet pakke. Hvis hovedformålet med turen er fotball opplevelsen, så kan dette være den beste løsningen.

Men hvis du har ambisjoner om å oppleve mer enn fotball, så kan det være en fordel at du planlegger reisen selv, med overnatting og billige flybilletter. Husk bare at du er tidlige ute med å bestille billetter, det er nemlig populært å være fotball supporter i Spania.