søn. jun 16th, 2024
Tippekupongen

Den gode, gamle tippekupongen har vært i sirkulasjon i en årrekke. Du finner neppe et mer klassisk spill innenfor oddsbetting i Norge! Tippekupongen går ut på å gjette riktig utfall i 12 utvalgte fotballkamper, og den kan for tiden leveres tre ganger i uken. Prisen du betaler for å spille velger du nesten helt selv, da du kan spille for så lite som fire kroner per kupong.

Sitter du ofte og kjenner på deg hvilket lag som kommer til å vinne en fotballkamp? Da er tippekupongen spillet for deg. Den vanligste spillformen er å spille på utfallene ved fulltid, men du kan også spille på pauseresultater, som er litt mer bingo. Tippekupongen ble tradisjonelt fylt ut manuelt og levert i butikken eller kiosken, men i dag foregår det aller meste på internett, som jo har gjort innleveringen enkel og behagelig.

Tippekupongen var fra gammelt av synonymt med tippekampen, eller Tippeligaen i nyere tid, ettersom Norsk Tipping var hovedsponsor. I dag kan du spille tippekupongen tre dager i uken, på onsdag, lørdag og søndag, der lørdag typisk er dagen med høyest omsetning og premier.

Slik spiller du

Tippekupongen går ut på å gjette rett utfall i 12 utvalgte fotballkamper, altså H-U-B, som står for hjemme, uavgjort, borte. Kampene varierer hver gang, naturlig nok fordi utvalget baseres på hvilke kamper som spilles den aktuelle dagen. Lørdags- og søndagskupongen inneholder typisk mange kamper fra Eliteserien, mens midtukekupongen på onsdag ofte har europeiske kamper, gjerne fra Europa League og Champions League. Når Eliteserien ikke spilles, velges det ofte kamper fra engelske Premier League og Championship.

Kampene på tippekupongen er utvalgt slik at det finnes en god blanding oppgjør – i noen av dem vil det være store favoritter og underdogs, mens det i andre oppgjør vil være meget åpent hvem som vinner. Siden det er 12 kamper det tippes på, vil det nesten alltid komme overraskelser, og det er noe av magien med Tippekupongen. Det føles for eksempel ekstra deilig når du er en av de få som klarte å prikke inn at Burnley skulle slå Chelsea!

Alle de 12 kampene på kupongen må fylles ut. Du må ha minst 10 rette for å vinne en premie, som betyr at du maks kan ha to feil. For å ha bedre sjanse til å lykkes med dette, kan du kjøpe deg halv- og helgarderinger. En halvgardering betyr at du spiller på to utfall, mens en helgardering betyr at du spiller på tre utfall og vil garantert få rett i den kampen. Men desto flere garderinger du vil ha, desto mer koster det så klart! Prisen du velger å spille for er altså helt opp til deg, men en typisk sum for mange er å spille for enten 32 kr, som gir fem halvgarderinger, eller 48 kr, som gir fire halve og en helgardering.

Fotballreiser og andre ferier

Hva er vel bedre enn å kombinere en skikkelig tippekupong med en fotballreise for å se favorittlaget? Tippekupongen har jo potensialet til å dra i land svære gevinster i millionklassen, om du er dyktig nok til å være en av de få med 12 rette. Med litt ekstra klirr i kassen frister det nok med en ferietur! Hvis du har interessere for sport, kan du lese alt om fotball her, og i tillegg plukke med deg noen gode tips til din neste fotballreise.