man. jul 15th, 2024
Oppdag gleden ved fotballreiser for hele familien

Caroline Graham Hansen fortalte på sosiale medier at hun tar en pause fra landslaget. Dette var dagen etter hun ble tatt ut i landslagstroppen til Hege Riise. Graham Hansen spiller spiss i FC Barcelona i Spania. Hun har blant annet vært med på å vinne EM-sølv med Norge i 2013. Graham Hansen var også med på fotball-VM i 2019 og står oppført med hele 97 A-landskamper for Norge. Fotballspilleren er en fotballstjerne både i Norge og i utlandet.

Kvinnelaget spiller i gruppe F mot Polen, Belgia, Albania, Kosovo og Armenia. VM-kvalifiseringen ble avsluttet med en seier på 5-0 mot Albania på Ullevaal Stadion. Norges kvinnelag har muligheten til å enten komme seg langt i VM eller å vinne. Bookmakere og tippeplattformene med betting  har stor tillit til fremtiden til det norske laget fordi de samler den siste statistikken og vanligvis kjenner best til hva som kommer til å skje i store turneringer. Norge har foreløpig klart seg uten Caroline Graham Hansen, og kan kanskje skyte gullfuglen videre. Sophie Roman Haug var den som klarte å score tre av målene.

Usikker lengde på pausen

Norges landslag har klart seg gjennom VM-kvalifiseringen uten Graham Hansen har det vist seg. Selvsagt merkes det å være uten en av sine stjernespillere. Graham Hansen kan alltids få muligheten til å være med på VM i Australia. Hun har foreløpig ikke bekreftet mulighetene for et comeback i landslaget. Landslagets trener Hege Riise er usikker på hvor lang pausen til Graham Hansen kommer til å vare. Det skal tas til betraktning underveis, men håpet er at pausen er kortvarig. Riise skal være i dialog med Barcelona fremover angående landslagsspilleren.

Graham Hansen har blant annet hatt hjerterytmeforstyrrelser og slitt med fatigue. Dette er noe som har blitt oppfulgt av Barcelona. Fotballstjernen gav allerede beskjed i pausen under en kamp mot Polen om at noe ikke kjentes riktig med kroppen hennes. Hun kunne kjenne at pulsen ikke gikk ned som normalt. Fotballstjernen har spilt en sentral rolle for Barcelonas seriegull og Champion League-finalen som dessverre endte med et tap mo fotballaget Lyon.

Sophie Román Haug

Haug var blant toppspillerne under VM-kvaliken mot Albania med sine tre scoringer. Det var såpass at de Albanske spillerne i forsvaret ikke helt klarte å henge med. Hennes duellspill var på sitt beste. Haug spiller spiss for Roma og har sine suverene egenskaper i fotballen. Hennes tre scoringer tyder på hvor hardt hun jobber på banen. Hun gir seg ikke før det blir mål etter mål. Det gode samarbeidet og mulighetene hun hadde på banen gav henne flere muligheter. Hun dukket umarkert opp under hele kampen. Slik vant hun flere dueller, selv med ballen i luften. Hun er dermed den som virkelig kan vinne i hodedueller og få ballen i mål.

Fotballspilleren gikk fra Norges LSK til Roma, hvor hun hadde landslagstreneren Riise som hovedtrener i hele fire sesonger i Toppserien. Landslagstreneren kjenner også dermed godt til hvordan Haug spiller, som er til hennes egen fordel. Kampen mot Albania var kanskje den første landslagskampen hennes. Det er ikke alle som har klart å score hele tre mål på sin første landslagskamp.

Ada Hegerbergs

Spissen Ada Hegerberg spiller for Lyon og er ansett som en av verdens beste fotballspillere. Hun har blant annet vært med på å vinne mesterligaen med Lyon med hele fem år på rad. Hegerberg er anerkjent for å kunne skyte og score med begge ben. Hun har blant annet scoret flere mål med hodet sitt. I tillegg fungerer hun bra som en bakromspiss og som møtende spiss. Hennes evne til plassering og høy fart er gode kombinasjoner på banen. Kvalitetene merkes med den karrieren hun har hatt og kvaliteten hun stadig leverer på kampene.