man. apr 15th, 2024
La lidenskapen for fotball forme økonomien din på reisen

Neste sommer er det duket for EM i Tyskland, som vil bli årets store begivenhet i hele Europa. Kvalifiseringene er allerede godt i gang, og det mange nå lurer på er om Norge har sjans til å kvalifisere seg med to store stjerner på laget som spiller på toppnivå i en av verdens beste ligaer.

To navn som de aller fleste i dag kjenner til, Haaland og Ødegaard, bærer et stort ansvar i lys av sine bragder så langt, men som alle vet, kan ikke to spillere alene vinne kamper. Vil de kunne klare å løfte norsk fotball til et nytt nivå denne gangen? La oss se nærmere på nettopp det.

Første seier i EM-kvalifiseringen

Tirsdag den 20. juni tok Norge imot Kypros på hjemmebane på Ullevaal stadion. Kampen endte 3-1 og Norge tok sin første seier i EM-kvalifiseringen. Erling Braut Haaland stod for hele to mål. Etter tapet mot Skottland lørdagen før kampen mot Kypros, fikk det norske herrelandslaget igjen håpet om kvalifisering til EM neste sommer.

Det skal mye til for å mobilisere et helt lag etter en stor nedtur. Derfor var seieren mot Kypros ikke bare en viktig seier for resultatene, men også for å holde moralen og motet oppe blant spillerne. Det gjelder å aldri gi opp, før slaget er fullstendig tapt. Seieren gjør det samtidig spennende å plassere et bet, da det har vært såpass opp og ned med det norske landslaget i de fire spilte kampene.

Det gjelder å takle presset

Norges to store stjerner er helt klart spillerne alle snakker om, og som må tåle kritikk, ros og et press de færreste klarer å forestille seg. Med en presse som gnager over de minste ting og fans som alle ønsker et glimt av spillerne og gjerne også litt mer enn bare det, står de overfor mange oppgaver de skal takle på en og samme gang.

Presset både på og utenfor banen er enormt, og da er det ekstra viktig med et solid lag som alle leverer der de skal. Forventningene til Haaland og Ødegaard er skyhøye, men de må ha med seg hele laget, og kanskje til og med hele Norge for å skulle lykkes å kvalifisere seg til EM.

Opplading gjennom sommeren

Med to tap, en uavgjort og en seier på de fire første kampene i EM-kvalifiseringen, vil en velfortjent og nødvendig pause i sommer forhåpentligvis gjøre godt for spillerne. Seieren mot Kypros viser at det norske herrelandslaget kan klare det hvis de vil. Litt ekstra magi fra Haaland og Ødegaard kommer godt med, men laget som helhet er minst like avhengig av et solid forsvar og et helhetlig lag som spiller hverandre gode.

Ødegaard som kaptein viser gang på gang at han er godt egnet til oppgaven og leverer stort når det gjelder. Kanskje Norge endelig kan få oppleve EM i Tyskland neste sommer med disse to store stjernene i spissen. Med noe ekstra terping og hodet på rett sted, kan trener Solbakken lede mannskapet mot nye høyder. Det er bare å glede seg til høstens kamper.