ons. mai 29th, 2024
Se utenlandsk fotball med VPN

Det å se fotball på nett er noe mange koser seg med om dagen, for selv om man kanskje har aller mest til å dra på fotballtur, er ikke verden helt åpen nok til at man verken kan reise til de stedene det ville vært, og i tillegg er det fortsatt sånn at de aller fleste kamper spilles for tomme tribuner. Derfor kan det å se fotball på nett være en fin måte å bruke tiden, mens man venter på at verden åpner igjen og det blir mulig å dra på fotballtur med vennene for å se yndlingslaget spille.

Det er bare litt den utfordringen at de aller fleste gode kampene, blir sendt på utalandske sider, der det kreves at man er lokal. Når man prøver å se det fra utlandet, blir man derfor blokkert. Men det er det heldigvis noe man kan gjøre for å løse, nemlig gjennom å bruke en VPN. Hvis du vil lese mer om det kan du gå inn på teknonytt eller teknodag, og finne ut mer, men her kommer vi også til å gå igjennom det helt grunnleggende for deg.

Hva er egentlig en VPN?

VPN står for virtuelt privat nettverk og er en type tjeneste som gir deg mulighet til å kryptere trafikken din på nettet og dermed beskytte identiteten din. Det betyr blant annet at du kan komme på for eksempel engelske sider, der man bare kan se innholdet hvis man er i England, selv om du ikke er i England. På den måten kan du få tilgang til alt fra apper, nettsteder og underholdningsplattformer som du ikke ellers hadde fått tilgang til.

Dette kan du for eksempel bruke til å se på fotball-kamper i utlandet, når du jo ikke kan dra på fotballtur igjen helt enda. Det gjør litt at man kan få følelsen av å få lov til å delta i noe, selv om man fortsatt bare sitter hjemme i stua, for det å kunne se de kampene på nett er noe som i hvert fall gjør at man føler seg litt nærmere enn det man ellers kanskje hadde gjort. Og det er ikke så dumt akkurat, når man sitter og lengter etter nettopp det.

Lad opp til neste fotballtur

Selv om det er litt irriterende ta det ikke går an å dra på fotball-turer igjen helt enda, så er det også en mulighet til å fordype seg i andre ting. For selv om man ikke kan dra på kamper, så betyr ikke det at man ikke har mulighet til å se kamper på nett eller fordype seg i det laget, eller de lagene, man holder med.

Det er masse fete dokumentarer, bøker og andre ting, man kan bruke tiden sin på og gjøre seg klar til når muligheten åpner seg opp igjen. Det er klart at det ikke er det samme, men kanskje det kan gjøre at man føler seg litt mer underholdt og ikke minst får mer kunnskap om de tingene man synes er viktig.